Γιώργος Βέρδης: “Προσπάθησε να Αποκτήσεις Εμπειρίες, Όχι Αυτοκίνητα”

0

Όνομα: Γιώργος Βέρδης
Επάγγελμα: Διευθύνων Σύμβουλος, London Executive
Τόπος κατοικίας: Λονδίνο
Ηλικία: 45 ετών

Ο Γιώργος ήρθε στο Λονδίνο μαζί με την οικογένειά του σε ηλικία 12 ετών, ύστερα από 2 χρόνια διαμονής στο Παρίσι. Στην αρχή δεν μίλαγε καν αγγλικά, δεν τον φόβισε όμως αυτό, από νεαρή ηλικία του αρέσαν “τα δύσκολα”. Πήγε σε γαλλικό σχολείο και στην πορεία φρόντισε να μάθει άπταιστα την αγγλική γλώσσα. Ο πατέρας του εργαζόταν στον χρηματοοικονομικό χώρο πριν αποφασίσει να ασχοληθεί με το μεσιτικό γραφείο που ίδρυσε αρχικά η γυναίκα του και μητέρα του Γιώργου.

Ο Γιώργος αποτελεί εξαίρεση, καθώς δεν μεγάλωσε υπό την πίεση που νιώθουν οι πιο πολλοί Έλληνες όταν υπάρχει οικογενειακή επιχείρηση. Oι γονείς του δεν τον παρότρυναν ποτέ να ακολουθήσει το δρόμο του real estate. Έτσι, αποφάσισε να σπουδάσει ιατρική στο United Medical and Dental School, για να τα παρατήσει ακριβώς πριν από τις τελευταίες εξετάσεις που θα του έδιναν το πτυχίο και τον τίτλο του Γενικού Γιατρού, καθώς συνειδητοποίησε ότι το επάγγελμα της ιατρικής δεν τον “γέμιζε”.

Έκανε μεταπτυχιακές σπουδές (MSc) στο Healthcare Management στο Πανεπιστήμιο του Birmingham και αποφάσισε να ξεκινήσει να εργάζεται στην οικογενειακή επιχείρηση, χωρίς να είναι σίγουρος ότι θα μείνει εκεί. Ήθελε να το δοκιμάσει. Ξεκίνησε από χαμηλά και ποτέ δεν συμπεριφέρθηκε σαν “το αφεντικό”. Ήθελε να μάθει τη δουλειά σωστά και αποφάσισε να περάσει από όλες τις θέσεις: από καθαριστής μέχρι βοηθός μεσίτη και manager για να καταλήξει πλέον τα τελευταία χρόνια να διευθύνει την εταιρεία.

Μιλάει με πάθος για τη δουλειά του, τη ζωή και κυρίως την Ελλάδα. Το μυστικό της επιτυχίας του; Δεν δέχεται ότι κάτι δεν μπορεί να γίνει! Για τον Γιώργο όλα είναι εφικτά.

3 πράγματα που σου αρέσουν περισσότερο στον τόπο που ζεις;

Τα πάρκα, το multi-culti της πόλης (η πολυπολιτισμικότητα) και το ωραίο φαγητό. Σε αυτή την πόλη μπορείς να αισθανθείς ότι ταξιδεύεις σε όλο τον κόσμο και έρχεσαι σε επαφή με διαφορετικές κουλτούρες, κουζίνες συνήθειες. Α! Και η ημέρα των Χριστουγέννων που είναι όλα κλειστά, έχει κάτι το μαγικό.

Η δουλειά σου: πάθος ή τρόπος για να εξασφαλίζεις τα προς το ζην;

Πάθος! Αυτή τη δουλειά μπορώ να την κάνω και χωρίς να πληρώνομαι. Δεν μετράω τις ώρες που δουλεύω ποτέ, απλά το σώμα μου, μου το υπενθυμίζει μερικές φορές [σ.σ. γέλια].

Πού θες να βρίσκεσαι σε 10 χρόνια;

6 μήνες Λονδίνο, 4 μήνες Ελλάδα για διακοπές και 2 μήνες να ταξιδεύω με τη γυναίκα μου γυρίζοντας τον κόσμο.

Ποιο θα ήταν (αν υπήρχε) αυτό που θα έπαιρνες πίσω στην Ελλάδα μαζί σου από το Λονδίνο και γιατί;

Ο σεβασμός στο συνάνθρωπο. Δυστυχώς στην Ελλάδα δεν υπάρχει σεβασμός. Στο Λονδίνο ίσως επειδή υπάρχουν διαφορετικοί λαοί και νοοτροπίες, υπάρχουν όρια, τα οποία όλοι γνωρίζουν και σέβονται.

Αν ήσουν ο πρωθυπουργός της Ελλάδας για έναν μήνα, ποιο νόμο θα προσπαθούσες να περάσεις από τη Βουλή;

Να γίνει το δημόσιο πιο παραγωγικό και αποτελεσματικό.

Αν μπορούσες να εξάγεις κάτι από την Ελλάδα στον τόπο στον οποίο ζεις, ποιο θα ήταν αυτό;

Τη θάλασσα, τον ήλιο και αυτό το “Έλα Πέτρο, τι κάνεις; Βρισκόμαστε το βραδάκι;” – τον πιο αυθόρμητο τρόπο ζωής. Μου λείπει αυτό και προσπαθώ να το κάνω όσο πιο συχνά μπορώ ακόμη και εδώ στο Λονδίνο, όπου η ζωή είναι τόσο προγραμματισμένη και προβλέψιμη.

Βeauty is in the eye of the beholder λένε – κάτι πολύ αληθινό για τους Έλληνες όταν αναφέρονται στη χώρα τους. Είναι όντως η Ελλάδα το ομορφότερο μέρος του κόσμου;

100% όποιος ξένος γνωστός μου πάει στην Ελλάδα μετά γυρίζει και με ρωτάει με απορία “μα καλά τι κάνεις εδώ” [σ.σ. γιατί ζεις στο Λονδίνο και όχι στην Ελλάδα]; Έχει ένα μαγικό συνδυασμό βουνού και θάλασσας η χώρα μας τόσο σπάνιο και συνάμα τόσο όμορφο.

Τελικά, οι Έλληνες θέλουμε να πεθάνει η κατσίκα του γείτονα;

Δεν είμαι σίγουρος. Εμένα προσωπικά μου αρέσει πολύ να βοηθάω κόσμο, γιατί αν βοηθήσεις τους άλλους να ανθίσουν και να προοδεύσουν, ανθίζεις και εσύ κατά κάποιο τρόπο.

Τι δηλώνεις;

Είμαι Λονδρέζος και Έλληνας. Αυτό.

Στην Ελλάδα γίνεται πολύς λόγος για το λεγόμενο brain drain και για το πώς μπορούμε να κρατήσουμε τα νέα παιδιά στη χώρα μας. Εσένα τι θα σε έκανε να γυρίσεις πίσω;

Να μου δοθεί η ευκαιρία να βοηθήσω νέα παιδιά να πραγματοποιήσουν τα όνειρά τους, μέσω mentoring.

Mια συμβουλή που θα έδινες σε αυτά νέα άτομα;

Δημιούργησε την προσωπική σου Disney και προσπάθησε να αποκτήσεις εμπειρίες, όχι αυτοκίνητα.

 

Το άρθρο δημοσιεύθηκε για πρώτη φορά στην 

 

Leave A Reply

Your email address will not be published.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More